Hanwag

Hanwag udvikler førsteklasses sko og støvler til udendørs entusiaster. De lægger vægt på perfekt pasform, robusthed, holdbarhed og materialer i topkvalitet. En perfekt pasform er afgørende for et godt fodtøj og en god vandretur. Det har været Hanwags mål siden 1921 at skabe den rigtige pasform, og give forbrugeren de bedste vilkår når de skal ud og nyde naturen. Feedback fra kunder og utallige priser fra branchen viser at de tydeligvis har nået deres mål – og samtidig har de formået at gøre deres vandresko-og støvlers pasform til en legende i sig selv.

1-12 af 26
1-12 af 26

Hanwag støvler - Legendarisk pasform

Hanwag udvikler førsteklasses sko og støvler til udendørs entusiaster. De lægger vægt på perfekt pasform, robusthed, holdbarhed og materialer i topkvalitet. En perfekt pasform er afgørende for et godt fodtøj og en god vandretur. Det har været Hanwags mål siden 1921 at skabe den rigtige pasform, og give forbrugeren de bedste vilkår når de skal ud og nyde naturen. Feedback fra kunder og utallige priser fra branchen viser at de tydeligvis har nået deres mål – og samtidig har de formået at gøre deres vandresko-og støvlers pasform til en legende i sig selv. Dette skyldes tildeles at de har mere end ni årtiers erfaring indenfor produktion af fodtøj. I en kombination af traditionel håndværk, avanceret teknik, konstant innovation og passion for faget gør Hanwag til en af de førende på markedet for vandresko-og støvler.

Made in Europe

Hanwag er et tysk mærke som er opkaldt efter sin grundlægger Hans Wagner. På hovedkvarteret i Vierkirchen nær München i Tyskland har man siden 1921 haft som mål at lave topkvalitets vandre sko og støvler. Alle deres produkter bliver fremstillet i Europa, og nogle modeller i Tyskland selv. Dette har været deres tilgang i over 90 år – og giver derved garanteret kvalitet. De modeller som ikke bliver fremstillet i Tyskland, bliver produceret i Kroatien eller Ungarn. Når Hanwag udvælger deres materialer bliver det gjort i henhold til de strengeste lovmæssige bestemmelser, og materialerne kommer udelukkende fra Europa. Når læderet er nøje udvalgt bliver det gjort klar til fremstilling af støvlerne. Når læderstykkerne er syet sammen og danner en støvle, skal der sål på. Her bruger Hanwag en speciel randsyet sålkonstruktion med en stødabsorberende kile. Ved alle randsyede støvler kan sålen udskiftes når der er behov for det. Til slut renses støvlerne og tjekkes igennem inden de skal bruges til lange vandreture i det fri.

Bæredygtighed

Hanwag laver sko og støvler til vandreture i naturen, så selvfølgelig er bæredygtighed og ansvar en vigtig faktor for dem. De bestræber sig på at bruge deres ressourcer effektivt, holde transporten minimal og at arbejde med materialer der er så miljøvenlige som mulig. Det har altid været vigtigt for dem at lave sko og støvler der er holdbare og med såler som kan udskiftes, så forbrugeren kan have glæde af dem i rigtig mange år. Det er både godt for ressourcerne, miljøet og kundens pengepung. Hanwag vælger deres materialer meget omhyggeligt og bruger helst det der er lokalt produceret og miljøvenligt. 20 af deres modeller er lavet i CO2 neutralt Terracare læder. Terracare læder er i overensstemmelse med meget strenge miljømæssige og socialansvarlige standarder. De er de første producenter indenfor vandresko og vandrestøvler der benytter denne type læder. De laver også 4 modeller i BIO læder, som betyder at kvæget holdes på en måde der er passende for arten på bio certificerede gårde. De arbejder hele tiden på at udvikle sig og blive mere bæredygtige.

Hanwag støvler i mere end 90 år

Hans Wagner er grundlægger af Hanwag. Hans blev født i 1896 og blev udlært skomager ligesom sin far, bedstefar og brødre. Han lærte kunsten i at lave dobbeltsyninger. I dag er der kun ganske få der mestre denne teknik, men hos Hanwag er det en teknik de er stolte af og altid vil opretholde. I 1921 gik han selvstændig og åbnede sit eget værksted i Vierkirchen, hvor virksomheden stadig har sit hovedkvarter i dag. Virksomheden voksede og voksede og blev mere og mere kendt. De lancerede nye teknikker og modeller, og de gør det stadig den dag i dag. Fenix Outdoor – som bl.a. ejer Fjällräven – købte virksomheden i 2004, mod den betingelse at hovedkvarteret skulle forblive og alle jobs bevares. De har eksisteret i mere end 90 år og deres erfaring indenfor faget har præget deres støvler og sikret gode vandreture verden over.